Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.

ECN nieuwsbrief
Het laatste nieuws van ECN Nummer 2 - juli 2014

Bewijs voor succesvolle commerciële toepassing bioraffinage

Lees verder

Bied oude installaties een tweede leven. Doe de corrosietest.

Lees verder

Onderzoek: Nederlander wil zelf energie opwekken en besparen

Lees verder

Unieke oplossing voor vulproces:
Feed Valve

Lees verder

Van 22 tot 26 september 2014 is Nederland gastheer van de grootste internationale Europese zonne-energie conferentie. ECN is prominent aanwezig bij dit evenement in de RAI te Amsterdam.

Ontmoet ECN bij het toonaangevende internationale evenement WindEnergy Hamburg van 23 tot 26 september 2014.

Dé ontwerptools voor windparken van de toekomst worden onthuld! Op 24 september 2014 organiseert ECN een workshop over het optimaliseren van windparken en clusters op zee.

Feiten en fabels over het gebruik van biomassa

De discussie over het gebruik van biomassa is ingewikkeld en vraagt om een genuanceerde benadering. Maar hoe je het ook wendt of keert: Nederland heeft biomassa hard nodig om zijn doelstellingen voor het gebruik van duurzame energie te behalen. Omdat er nogal wat misvattingen bestaan over biomassa, halen Mark Overwijk en Jaap Kiel van ECN fabels en feiten uit elkaar.

Lees verder

Veelbelovend team voor ontwikkeling windparken

    

Royal HaskoningDHV en ECN zijn een samenwerking gestart ten behoeve van de ontwikkeling en technische ondersteuning van (offshore) windparken. Onze eerste focus ligt bij het ontwerp van de meest efficiënte en kosteneffectieve offshore windparken in de wereld. Door samen te werken bieden we uitgebreide, unieke en hoogwaardige diensten aan ontwikkelaars en eigenaren van windparken.

Lees verder

Hoogste certificering voor biomassapellets


Menig bedrijf, kolencentrale en huishouden gebruikt biomassapellets als brandstof voor de productie van energie. Het is ECN gelukt om biomassapellets te maken met de hoogst mogelijke certificering: ENplus-A1. De pellets – die gemaakt zijn van pijlriet – voldoen aan de strengste normen op het gebied van kwaliteit, stofgehalte, calorische waarde. Met natte torrefactietechnologie, een innovatief proces om ruwe biomassa geschikt te maken voor energieproductie, kunnen we ook van gras en riet hoogwaardige pellets en energie produceren. Lees verder

 


Solar Highways

Langs de A16 bij Dordrecht komt een innovatief geluidsscherm dat zonne-energie opwekt. In opdracht van Rijkswaterstaat ontwikkelt ECN een prototype voor het geluidsscherm dat maar liefst 450 meter lang en 6 meter hoog is. Vernieuwend is dat aan beide zijden van het scherm stroom wordt opgewekt met zonnecellen. Lees verder
 

 

 

Nederland onderzoeksland

Nederlandse onderzoekers en bedrijven scoorden goed in het Europese zevende kaderprogramma (KP7). Ons land kreeg tussen 2007 en 2013 bijna 3,4 miljard euro uit het Europese onderzoeksbudget. Nederland doet het in vergelijking met andere landen beter. Robert Kleiburg van ECN legde aan RTL Z uit waar dit volgens hem door komt.

Lees verder

Feestelijke opening Solliance gebouw voor zonnetechnologie

Op de High Tec Campus Eindhoven werd op vrijdag 13 juni 2014 een nieuw laboratorium geopend voor zonnetechnologie. Onderzoeksinstellingen, waaronder ECN, en universiteiten bundelen hier hun krachten. In nauwe samenwerking met de industrie werken zij aan de ontwikkeling van dunne film PV (Photo Voltaic) zonnecellen.

Lees verder

 
Recent publiceerde ECN verschillende rapporten. Wij stelden een ‘must read’ top drie voor u samen.
  1. The Economy of Large Scale Biomass to Synthetic Natural Gas (bioSNG) plants
  2. Insights on NAMA development
  3. Use of test results from the percolation leaching test (TS3) in the framework of the Construction Products Directive

Meer weten?

U kunt ECN volgen via Twitter en natuurlijk via onze website. Wij houden u dan op de hoogte van de laatste wetenswaardigheden op het gebied van duurzame energie.


Deze nieuwsbrief is gemaakt door ECN voor onze relaties in de breedste zin van het woord. U kunt artikelen of delen daarvan overnemen met bronvermelding.

Aanmelden voor de nieuwsbrief